Menu

Bloeimaand

Bloeihoogte

Kleur

Kwaliteit Flora Bloembollen

Kwaliteit bloembollen

Alle bloembollen en knollen, zoals bv. tulpen, hyacinten, narcissen en krokussen, voldoen ruimschoots aan de strenge export kwaliteit eisen. De keuring van de bloembollen gebeurt op het land bij de kweker. De kwaliteitsmanagers beoordelen de bolgewassen op grootte en kwaliteit, met speciale aandacht voor ziektes en afwijkingen. De bollen moeten kerngezond en rasecht zijn om goedgekeurd te worden voor de verkoop.

Opslag bloembollen

De bloembollen worden bij een optimale bewaartemperatuur en luchtvochtigheid bewaard. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende koelruimtes. Deze worden voor elke soort op de juiste temperatuur gehouden. Dat deze zeer divers kunnen zijn bewijst het volgende rijtje: voor dahlia’s is dat 7 tot 8°C, voor gladiolen 18 of 5°C, voor hyacint 25°C, iris 25 tot 30°C, lelie 5 of -1,5°C, narcis 15 tot 20°C en tulpen 20 tot 25°C enz.

Knollen die in de zomer bloeien, zoals bv. gladiolen, dahlia’s en begonia’s, hebben een hoge bewaartemperatuur in de winter nodig.

Bloembollen die we u aanbieden om meteen in huis te kunnen gaan bloeien, hebben een uitgebreidere temperatuurbehandeling nodig om de winter na te bootsen (zgn. prepareren). De bloembollen ondergaan een optimale temperatuurcyclus. Hierdoor kunnen we een 100% bloeigarantie afgegeven.